Allmänna villkor för HairPress

1. Sammanfattning

Nedge AB, org. nr 559044-7396 (nedan ”vi”) driver HairPress, en tjänst som gör det snabbt och smidigt för frisörer att skaffa en bra hemsida (nedan “Tjänsten”). Idén bygger på antagandet att majoriteten av alla frisörsalonger behöver ungefär samma sorts hemsida med liknande innehåll. Vi tar reda på vad just du behöver, och skapar en hemsida som täcker ditt företags grundläggande behov, och sedan får du möjlighet att redigera hemsidans innehåll på egen hand.

Genom att acceptera din offert accepterar du även dessa allmänna villkor. Vänligen läs igenom villkoren noga då de går igenom saker såsom var dina filer lagras, vem som äger innehållet och vad som händer om du eller vi vill avsluta tjänsten. Vi är inga advokater och vill inte verka vara det heller, så vi försöker undvika krångliga förklaringar på enkla koncept i detta avtal.

De allmänna villkoren kan komma att ändras utan förvarning men vi tar på oss ansvaret att meddela befintliga kunder om så skulle ske.

2. Starta tjänsten

För att skaffa en hemsida genom HairPress-nätverket kontaktar du oss på hej@hairpress.se. Vi kan hålla priset nere genom att vara så tidseffektiva som möjligt, vilket innebär att vi så snabbt som möjligt vill att du sammanställer de texter och bilder du vill ha på din hemsida.

När vi har fått allt nödvändigt material av dig försöker vi färdigställa hemsidan inom en vecka (dock kan vi inte garantera att den blir klar inom en viss tidsram). Så fort vi börjar bygga hemsidan får du din faktura (skickas via Billogram) och en länk till hemsidan där du kan se hur den tar form. Skulle fakturan inte betalas i tid förbehåller vi oss rätten att göra din hemsida otillgänglig.

2.1 WordPress

HairPress-nätverket drivs med CMS-verktyget WordPress (CMS, “Content Management System” = innehållshanteringssystem). WordPress gör det enkelt för oss att samla alla hemsidor under samma tak med hjälp av WordPress Multisite och ger dig samtidigt möjligheten att redigera hemsidans innehåll (t.ex. öppettider och kontaktuppgifter) via ett användarvänligt gränssnitt.

När hemsidan är klar får du tillgång till dokumentation som beskriver hur du uppdaterar din hemsida på egen hand.

3. Hosting & domännamn

För att din hemsida ska gå att besöka behöver dess filer ligga på en server. Vi behöver även teckna ett domännamn som är lätt att komma ihåg och som passar din verksamhet. Du får själv bestämma vilket domännamn du vill ha (dock endast .se, .com och .nu) men vi finns såklart alltid här för att ge tips och råd. Domännamn köps på en andrahandsmarknad och vi kan aldrig garantera att en viss domän är ledig.

Vi samarbetar med webbhotellet Loopia för att kunna erbjuda en stabil lösning till ett bra pris.

3.1 Var lagras mina filer?

Din hemsidas filer lagras på Loopias servrar i Västerås.

3.2 Vem äger innehållet?

Det gör vi på HairPress. För att underlätta hanteringen av hemsidorna i HairPress-nätverket ligger alla hemsidor på samma server och allt innehåll i en och samma databas. Vi står som ägare av både domännamn och server, inkluderat alla filer och databaser kopplade till kontot.

3.3 Vad gör ni med innehållet?

Även om vi tekniskt sett äger det innehåll som finns på din hemsida, ser vi hemsidan som din och ingen annans. Den enda gången vi skulle få för oss att använda ditt innehåll är i marknadsföringssyften.

3.4 Säkerhet

I den årliga kostnaden för hosting ingår ett SSL-certifikat från Let’s Encrypt. Certifikatet gör att hemsidan går att komma åt via https://din-domän.se och att all trafik till hemsidan blir krypterad.

4. Sökmotoroptimering

Vi vill att din hemsida ska synas på Google. Dock finns det inga som helst garantier, men vi gör ett grundläggande arbete för att sökmotorer ska ha lätt att indexera din hemsida. Sedan är det upp till dig att skriva texter som är väl sökmotoroptimerade.

Om du vill ha tillgång till hemsidans besöksstatistik via Google Analytics går det att ordna mot en avgift om 1000 SEK exkl. moms.

5. Priser

Grundutförandet av HairPress kostar 6000 SEK och då ingår en hemsida bestående av en sida (“flik”) med din logotyp, dina kontaktuppgifter, öppettider, länk till onlinebokning samt kortare introduktionstext och ett bildgalleri (se demon på https://hairpress.se/demo). Om du vill ha fler flikar med innehåll tar vi en avgift om 1000 SEK per flik. Skulle kravet på innehåll vara mer avancerat än text och bild kan priset komma att ändras, dock aldrig utan att du har godkänt det först.

Hostingtjänsten kostar 1000 SEK per år och då ingår ett domännamn (.se, .com eller .nu), SSL-certifikat via Let’s Encrypt samt, på begäran, ett e-postkonto (t.ex. info@dinsalong.se).

Support som sträcker sig utanför hemsidans grundutförande erbjuds löpande via e-post för 800 SEK per timme (avrundas uppåt till närmaste halvtimme). Support faktureras årsvis i efterskott och läggs på din nästa faktura.

Fakturering sker via Billogram och din första faktura består av engångskostnaden för hemsidan samt din första årskostnad av hostingtjänsten och eventuell löpande support. Betalningsfrist 30 dagar. Nästkommande fakturor kommer i samband med att ditt domännamn förnyas en gång per år.

Alla priser anges exkl. moms.

6. Uppsägning av tjänsten

Om du vill säga upp tjänsten ber vi dig att skicka ett mail till hej@hairpress.se. Inga pengar betalas tillbaka, utan din hemsida kommer vara tillgänglig din innevarande period. Efter att perioden har löpt ut stängs hemsidan ned och om du vill skriver vi över domännamnet på dig. Dina filer raderas från servern och kommer inte gå att återställa.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst avsluta tjänsten.

7. Kontakt

Om du har några frågor kan du kontakta oss på hej@hairpress.se.

HairPress drivs som ett sidoprojekt av Nedge AB.

Nedge AB
Bredgatan 2
222 21 Lund